Ultimele Știri

Ivan Patzaichin: Comitetul Olimpic trebuie să devină simbol al fair-play-ului şi al competiţiei fără furturi. Trebuie schimbată echipa

Ivan Patzaichin, legenda canotajului olimpic, a declarat, vineri, că echipa Comitetului Olimpic trebuie schimbată, iar ”cei care au greșit să facă un pas înapoi”.

Sportul românesc se afă într-o perioadă foarte dificilă și are nevoie să fie salvat: „Eu zic că este al 12-lea ceas şi dacă nici acum nu facem ceva pentru sportul românesc, probabil că nu vom face niciodată şi iniţiativa asta a adunat mai mult de 60 de personalităţi, sunt foarte mulţi care sunt alături de acest apel şi vor semna foarte mulţi în continuare acest apel. Ideea e ca sportul românesc să înceapă să se mişte, pentru că Rio a arătat, de fapt se ştia acest lucru, se aştepta, de la an la an se aştepta ca sportul românesc să ajungă într-o situaţie critică”, declară Ivan Patzaichin.

De asemenea, alte 60 de personalităţi, între care Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Doina Melinte, Cristian Gaţu şi Ivan Patzaichin, au semnat un apel pentru salvarea sportului românesc, adresat preşedintelui, premierului şi Parlamentului.

Ivan Patzaichin crede că „cei care au răspuns de sportul românesc în ultimii ani trebuie să dea cumva explicaţii (…). Vin şi alegerile la Comitetul Olimpic, trebuie schimbată echipa, trebuie să vină un suflu nou. Cei care au greşit trebuie să facă un pas înapoi. Eu nu sunt interesat să candidez. Perioada noastră a trecut, poate că am ratat-o, dar cei care vor veni şi până acum am văzut că sunt doi candidaţi, amândoi sunt tineri, amândoi sunt capabili, amândoi merită susţinerea noastră, a tuturor, dar important este să-i susţină o întreagă echipă, Comitetul Olimpic trebuie să devină simbol al fair-play-ului şi al sincerităţii şi al competiţiei sincere şi fără furturi, pentru că mi se pare că orice mod de a obţine rezultate cât mai uşor înseamnă furt”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*