Ultimele Știri

Iulian Matache este noul ministru al Transporturilor

iulian matache

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în această dimineaţă, decretul privind numirea lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor.

Numirea acestuia în funcţia a venit după ce, ieri, preşedintele Klaus Iohannis a respins prima propunere a premierului, în persoana lui Mihai Fifor.

Preşedintele a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare.

Iulian Matache este secretar de stat la Transporturi din martie 2014. Anterior, Iulian Matache a ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Presa locală scrie că Iulian Matache este un apropiat al lui Marian Oprișan, iar soția lui  – Daniela Matache – este preşedintele Secţiei Penale a Tribunalului Vrancea.

Iulian Matache a fost până în vara anului 2012 director de investiţii la Consiliului Judeţean Vrancea.

De asemenea, Iohannis a semnat, ieri, decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, preşedintele poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*