Ultimele Știri

Iulian Iancu: ”Rusia a finanțat cu 82 de milioane de euro manifestările împotriva gazelor de șist”

Iulian Iancu, președintele Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților a făcut  declarații în legătură cu manifestările împotriva gazelor de șist. În opinia acestuia ong-urile  din Franța și România în principal au fost finanțate de către Rusia cu suma de 82 de milioane de euro. Manifestările împotriva gazelor de șist din mai multe țări europene, inclusiv România, a blocat proiecte mari de infrastructură, precum Nabucco, a declarat, joi, Iulian Iancu.  Acesta pune problema în contextul în care Rusia a amenințat cu reducerea și chiar cu sistarea livrărilor de gaze către Europa.

„În mare, o treime din resursele energetice folosite de Europa provin din Rusia, dar și Rusia își asigură o treime din PIB din încasările din exporturile de materii prime energetice, deci și Rusia e interesată să-și mențină piață europeană. De aici disperarea de a bloca proiecte mari de infrastructură, vezi cazul Nabucco, și de a bloca accesul europenilor la resursele indigene, vezi manifestările împotriva gazelor de șist, pe care noi le priveam că fiind acțiuni ecologiste și care au fost susținute de fapt de Rusia, iar acum vedem de ce”, a declarat Iancu.

„Europa își pune acum un mare semn de întrebare, întrucât n-ai cum să înlocuiești peste noapte o dependență atât de mare de Rusia. Infrastructura este greu de realizat peste noapte, iar prețul gazelor lichefiate este oricum mai mare decât prețul actual al gazelor. În aceste condiții, cărbunele și energia nucleară se discută ca fiind priorități”, a completat Iancu.

De ce face Iulian Iancu aceste declarații în contextul în care Rusia începe să închidă robinetul Europei? 

Iulian Iancu deputat PSD și președinte al Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților face declarații care nu pot fi dovedite în primul rând și în al doilea rând aberante. 

În primul rând Rusia are concesionate perimetre în vestul țării (România) pentru exploatarea gazelor de șist, prin subsidiara sârbă a Gazprom, NIS. Aceste acuzații sunt foarte grave și duc lupta activiștilor de mediu în derizoriu. Iulian Iancu reprezintă interesele Guvernului Ponta care își dorește exploatarea gazelor de șist în România. Lobby-ul american și-a făcut simțită prezența în ultimul an și cum se poate impune și afirma mai bine la nivelul societății, decât prin manipularea opiniei publice și prezentarea sperietoarei de la răsărit, respectiv Rusia. 

Unul dintre cei mai cunoscuți activiști împotriva gazelor de șist, George Epurescu, a comentat sec pe pagina sa de Facebook declarațiile lui Iulian Iancu:

„Se pare că avem treabă prin instanțe din nou, nu îi mai pot lăsa pe acești impostori cu gulere albe să calomnieze o luptă cinstită, dreaptă și perfect legală și legitimă a cetățenilor săturați de micimea clasei politice infracționale care s-a ermetizat la putere și care încearcă cu fiecare zi ce trece să ne pună bocancul pe grumaz.”

Suma de 82 de milioane euro este o sumă colosală care nu se regăsește în fapte reale sau acțiuni, dacă există aceste finanțări de ce SRI-ul nu scoate la iveală acest lucru?

Defapt politicienii noștri se mulțumesc cu aruncarea unor fumigene pentru populație și eventual cu un pregnant pericol din partea marelui dușman al României, Rusia. 

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Iulian Iancu: ”Rusia a finanțat cu 82 de milioane de euro manifestările împotriva gazelor de șist”

  1. bai dobitocule,ori visezi ori crezi ca suntem cretini…hai suk-tir!

  2. domnul iancu vrea sa spuna ca toti care militeaza IMPOTRIVA exploatarilor gazelor de sist sunt cumparati de rusi?
    atunci unde mama dracului sunt banii mei, d-le iancu!??? ca n-am primit nici-un chior!
    sau nu cumva esti dumneata si sefii tai manjiti cu dolari americani?
    realitatea si un minim de inteligenta ne confirma a doua ipoteza!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*