Ultimele Știri

It’s the economy, Putin

putin

Războiul rece creat de președintele rus Vladimir Putin cu Occidentul este parțial menit să ascundă criza economică în care se află Federația Rusă.

Este o strategie nesăbuită – nu în ultimul rând pentru că transformă criza actuala într-o criză mult mai mare. Consecințele pentru Putin și pentru securitatea globală ar putea fi grave. Trimiterea de trupe în Ucraina, în primăvara anului 2014 a fost o schimbare majoră în calculele politice ale liderului de la Kremlin.

În loc să le promită prosperitate rușilor, Putin, le-a oferit în schimb sentimentul de putere și mândrie națională. Trecerea a atras atenția de la proasta gestionare a economiei, nepotismului agresiv și incapacitatea de a reduce dependența țării de exporturile de petrol și gaze. Susținut de propaganda cu-noi-sau-împotriva-noastră, a oferit, de asemenea o acoperire pentru persecuțiile asupra opozanților săi.

Acum, repercusiunile devin evidente. Prețurile ridicate ale petrolului și sancțiunile occidentale au avut un efect de domino. Rusia se îndreaptă într-o recesiune mai profundă decât cea din ​​SUA în anul 2009. Deși rata oficială a șomajului rămâne scăzută, alți indicatori sugerează că acesta ar fi mult mai mare și cifrele sunt prelucrate de oficialii de la Kremlin.

Restanțele salariale au crescut cu 29 la sută în septembrie față de anul precedent, conform statisticilor Serviciului Federal. Bugetul pe anul viitor va fi o problemă. Înfometat de venituri, guvernul se confruntă cu alegeri dificile în care urmărește să echilibreze interesele pensionarilor, angajaților la stat și militarilor.

Exportul de produse alimentare, băuturi și tutun a crescut cu doar 0,4 la sută în luna august față de anul trecut. Producția auto a scăzut cu 28 la sută. Investițiile sunt în colaps, de asemenea. În al doilea trimestru, au căzut cu 8,4 la sută față de anul precedent. Economiștii se așteaptă la o creștere anemică abia în anul 2017.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*