Italia: Declarațiile românilor care muncesc în zonele afectate de cutremur. Vor continua să muncească acolo, în ciuda pericolului

  • Nicoleta Ungureanu
  • 26 august 2016
  • Social
amatrice

Românii care muncesc în zonele din Italia afectate de cutremurul de miercuri dimineaţa declară că vor continua să lucreze acolo, pentru că în țară nu au opțiuni.

Aflați la punctul de trecere a frontierei de pe Autostrada Nădlac-Arad, pentru a se întoarce la locurile de muncă, românii au declarat că au prieteni de care încă nu știu nimic.

“Avem prieteni, dar nu ştim nimic de ei, încă n-am dat de ei, nu ştim nimic, încă. Sperăm să fie bine, să ajungem acasă şi să-i auzim”, a declarat, pentru Mediafax, o femeie.

Românii veniți în țară se întorc cu groază acum în Italia, chiar dacă nu locuiesc în zonele afectate puternic de cutremur.

“Ne întoarcem la Macerata, aproape de zona unde a fost cutremurul. Avem cunoştinţe, acolo, prieteni şi neamuri. Acum mergem să vedem dacă s-a întâmplat ceva”, a declarat un bărbat.

Câteva sute de maşini au aşteptat, vineri, să iasă din ţară, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 de pe autostrada Nădlac -Arad. Mulţi români, care muncesc în vestul Europei, se întorc la locurile de muncă pentru că îşi încheie concediile.

„Noi mergem la Prato. Nu avem cunoştinţe acolo, la Amatrice, dar şi lucram, în construcţii, în acea zonă. Vom vedea acum, când ajungem, ce s-a întâmplat. Este distrus totul, cum a fost şi la Aquila, în 2009. Sunt construcţii vechi, istorice, iar la Aquila s-a folosit nisip de mare la construcţii, care e sărat şi care a măcinat cimentul. Sunt construcţii vechi, istorice, de sute de ani, şi nu au putut fi demolate”, a declarat un alt bărbat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *