Ultimele Știri

ISU: Mai multe biserici din Bucureşti şi judeţul Ilfov, nesigure pentru slujbele de Paşte. Ce se va întâmpla cu lăcaşurile de cult în noaptea de Înviere

paste

La 17 biserici din Bucureşti şi judeţul Ilfov au fost descoperite zeci de nereguli pe linia de prevenire şi stingere a incendiilor, în preajma slujbelor de Paşte, unele dintre ele rămânând încă neremediate, anunţă oficiali din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov în apropierea slujbelor de Paşte, în 17 lăcaşe de cult din Bucureşti şi judeţul Ilfov au fost descoperite nereguli pe linia de prevenire şi stingere a incendiilor. Oficiali din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov susţin că au fost găsite aproape 50 de deficienţe, iar administratorii bisericilor s-au ales cu avertismente.

„Principalele neconformităţi au vizat amplasarea incorectă a mijloacelor de primă intervenţie, deschiderea uşilor în sensul invers evacuării, precum şi pozarea conductorilor electrici pe materiale combustibile din lemn”, susţin reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestora, mai multe dintre nereguli nu au fost încă remediate, spre exemplu, în cazul bisericilor unde uşile se deschis în interior, problema nu a fost soluţionată înaintea sărbătorilor pascale.

Totodată, preoţii au primit instrucţiuni speciale pentru a şti cum să procedeze dacă apare focul. Aceştia au fost sfătuiţi să le transmită participanţilor la slujbe că „lumânările se aprind doar în locurile special amenajate, că autoturismele personale trebuie să fie parcate astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale pompierilor.”
Ca şi recomandare, Patriarhia a informat preoţii din toată ţara că este de preferat ca Sujba de Înviere să se desfăşoare în afara lăcaşurilor de lemn, iar la bisericile acoperite de schele să fie interzise. Pentru a evita o tragedie, administratorii bisericilor trebuie să înlăture obstacole cum ar fi covoarele şi să ţină uşile deschise. În cazul în care se produce un incendiu, reprezentanţii ISU recomandă apelarea numărului de urgenţă 112, acţionarea cu stingătoare şi punerea în aplicare a planului de evacuare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*