Ultimele Știri

Israelul și-a rechemat ambasadorul de la Stockholm

Israelul și-a rechemat ambasadorul de la Stockholm pentru consultări, după ce Suedia a recunoscut oficial statul Palestina.

Isaac Bachman, cel care a fost investit în funcție din 2012, a fost rechemat pentru o perioadă nedeterminată, a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian al Afacerilor Externe, Emmanuel Nahshon.

„Această decizie reflectă cu adevărat iritarea și supărarea noastră față de o decizie inutilă care nu contribuie la posibilitatea reluării negocierilor”, a declarat oficialul israelian.

Șefa diplomației suedeze Margot Wallstrom a anunțat joi că guvernul său recunoaște prin decret statul Palestina.

Israelul a calificat decizia ca fiind una „nefericită” și de natură să „întărească elementele extremiste și politica de respingere a palestinienilor”.

„Guvernul suedez trebuie să înțeleagă faptul că relațiile din Orientul Mijlociu sunt mai complicate decât montarea de mobilă Ikea și că trebuie acționat în acest domeniu cu responsabilitate și sensibilitate”, a afirmat șeful diplomației israeliene Avigdor Lieberman.

Răspunsul ministrului de Externe suedez nu a întârziat să apară: „Voi fi fericită să livrez ministrului israelian de Externe Lieberman o piesă de mibilier IKEA să o asambleze. Va vedea că acest proces necesită un parteneriat, cooperare și un manual de utilizare bun”.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Israelul și-a rechemat ambasadorul de la Stockholm

  1. hoho, temper temper

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*