Ultimele Știri

Video: Israelul își extinde enclavele în cartierele populate de palestinieni în Ierusalim

Coloniștii evrei se mută în mai multe case din cartierele palestiniene din Ierusalim, ceea ce creează obstacole în vederea semnării unui acord de pace ulterior între cele două state.

Coloniștii israelieni s-au mutat, luni, în mai multe locuințe dintr-un cartier palestinian din Ierusalimul de Est, iar această extinderea este văzută de Washington ca un impediment în negocierile de pace.

Directorul ONG-ului israelian, Pace Now, Yariv Oppenheimer, a declarat că acțiunile cele mai recente întreprinse de autoritățile evreiești ar putea deveni un obstacol pentru orice rezoluție viitoare asupra Ierusalimului.

”Cu sprijinul guvernului israelian, mișcările de coloniști investesc o mulțime de bani și eforturi pentru a schimba situația din Ierusalimul de Est și de a anexa cartier din est în Ierusalim. Scopul principal al acestei mișcări este de a preveni soluția rezonabilă celor două state, iar în cartierele și comunitățile arabe să fie populate pe jumătate de evrei, astfel ca să nu se ajungă la o majoritate de capital palestinian în Ierusalimul de Est „, a declarat Oppenheimer.

Israelul refuză să împartă orașul Ierusalim cu un viitor stat palestinian, în ciuda apelurilor internaționale, astfel că evreii de extremă dreapta au căutat proprietăți în Silwan, un cartier cu rădăcini biblice, iar înainte de zorii acestei zile, coloniștii evrei, însoțiți de forțele de securitate, au intrat în nouă apartamente din două clădiri în Silwan, conform declarațiilor martorilor palestinieni.

Silwan a fost mult timp un obiectiv pentru organizațiile de coloniști evrei, crezând că pe locurile cartierului palestinian s-a situat vechea cetate a lui David.

Israelul a capturat Cisiordania, Fâșia Gaza și Ierusalimul de Est începând cu 1967, iar în prezent își dorește să anexeze jumătatea de est a Ierusalimului, pe care-l consideră capitala sa eternă și indivizibilă, printr-o mișcare care nu este recunoscută pe plan internațional.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*