Ultimele Știri

Israelul continuă ofensiva din Fâşia Gaza

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a jurat că va continua ofensiva împotriva mișcării islamiste Hamas.

Netanyahu a declarat că nu va accepta niciun acord de încetare a focului, care va opri Israelul să distrugă toate tunelele grupării islamiste palestiniene Hamas.

„Până acum am reușit să neutralizăm sute de tunele ale terorii. Suntem determinați să încheiem distrugerea tunelelor de infiltrare ale militanților”, a afirmat Netanyahu.

Mare parte dintre tunelele de atac ale Hamas, mişcarea islamistă palestiniană care controlează Fâşia Gaza, se află sub granița teritoriului israelian.

„Nu voi accepta nicio propunere care nu va permite militarilor israelieni să termine această misiune importantă pentru asigurarea securității Israelului”, a mai adăugat premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Un oficial militar israelian a declarat că armata a fost suplimentată cu 16.000 de rezervişti pentru continuarea ofensivei lansate la 8 iulie în Fâşia Gaza împotriva grupării islamiste Hamas, ridicând la 86.000 numărul acestora.

Comunitatea internațională îndeamnă  guvernul lui Netanyahu la noi discuții pentru a se stabili o încetare a focului de lungă durată.

Oficialii din Gaza au declarat că cel puțin 1400 de palestinieni, majoritatea civili, au fost uciși, iar aproape 7000 au fost răniți. În cealaltă tabără, 56 de soldați israelieni au murit în confruntările din Fâşia Gaza.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*