Ultimele Știri

Israelul a început construirea unui zid subteran în jurul Fâșiei Gaza

israel-gard-fasia-gaza

Israelul a început lucrările de construcție la un zid, în parte subteran, în jurul Fâșiei Gaza, pentru a proteja Israelul de atacuri palestiniene din tuneluri, au anunțat joi media israeliene, relatează AFP.

‘Construcțiile au început în toate localitățile în apropiere de bariera cu Gaza’, o enclavă palestiniană controlată de mișcarea islamistă Hamas din 2007, a precizat site-ul de informații Ynet.

Gadi Yarkoni, director al consiliului regional din Eshkol, care include majoritatea localităților israeliene limitrofe Fâșiei Gaza, a confirmat pentru AFP începerea lucrărilor, fără a da mai multe detalii.

Armata și Ministerul Apărării din Israel au refuzat orice comentariu.

Potrivit media, bariera de beton, care va coborî adânc în sol, va fi echipată cu senzori care să permită detectarea unor eventuale activități de excavare și va acoperi la final cei 60 de kilometri de graniță între Israel și enclava palestiniană.

Fâșia Gaza a fost, între 2008 și 2014, teatrul a trei războaie între Israel și inamicul său, Hamas.

Datorită tunelelor săpate la Gaza, palestinienii pot face contrabandă sau să atace Israelul, cum au făcut în timpul războiului din 2014.

Israelul a anunțat că a distrus 30 de tuneluri în timpul războiului, dar Hamas afirmă că tot continuă să construiască. Descoperirea și scoaterea din folosință a două tuneluri de către Israel a condus, în mai 2016, la cea mai gravă situație de tensiune de la războiul din 2014.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*