Islamiştii cu dublă naţionalitate riscă să piardă cetăţenia germană

  • Adelina Mitrache
  • 12 august 2016
  • Externe
steag germania

Germanii care deţin dublă cetăţenie riscă să o piardă pe cea germană în cazul în care vor deveni militanţi ai grupărilor teroriste din străinătate, a propus Thomas de Maiziere, ministrul de Interne german, citat de BBC News online.

În cadrul acestor propuneri, ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a anunţat că plănuieşte grăbirea procesului pentru deportarea infractorilor din alte ţări.

De Maiziere a anunţat suplimentarea forţelor de ordine, echipamentelor şi controalelor. Acesta a respins însă interzicerea purtării vălului islamic în public şi s-a opus presiunii de a reduce confidenţialitatea medicală. În trei cazuri de atac terorist, atacatorii erau instabili mental. În asemenea situaţii, poliţia ar fi putut fi alertată, un medic german riscă însă un an de închisoare în cazul încălcării confidenţialităţii medic-pacient. În momentul de faţă sunt efectuate tratative pentru a facilita regulile de confidenţialitate.

O parte din colegii săi conservatori creştin-democraţi au înaintat propunerea de a interzice purtarea voalului burka în public, însă Thomas de Maiziere a declarat că acest lucru este „problematic” şi că „nu poţi interzice tot ceea ce respingi”.

„Propun ca cetăţenii germani care luptă alături de militanţii islamişti şi iau parte la operaţiuni combatante acolo, dacă au o a doua naţionalitate, şi numai atunci să-şi piardă cetăţenia germană”, a declarat acesta într-o conferinţă.

„Propunerile mele sunt legate strict de articolele care se referă la o securizare cât mai rapidă”, a adăugat acesta.

Una dintre aceste propuneri este transformarea într-o ofensivă criminală a „promovării terorismului”.

Partidul Social-Democrat, centru-stânga se opune oricărui fel de piedere a cetăţeniei germane.

Problema securităţii a devenit extrem de politică, în contextul în care anul viitor vor avea loc alegeri naţionale şi regionale.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *