Ultimele Știri

ISIS lovește masiv în Siria: A răpit peste 400 de civili!

ISIS

Jihadiști ai grupării Statul Islamic (SI) au răpit circa 400 de civili, între care femei și copii, după un asalt sâmbătă asupra orașului Deir Ezzor în Siria în timpul căruia au ucis cel puțin 135 de persoane, a informat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, a declarat că circa 400 de civili au fost răpiți la Al-Bghaliyeh, o suburbie a orașului Deir Ezzor (est) și în alte zone din apropiere, și duși în regiuni controlate de Statul Islamic.

Printre persoanele răpite, toți de confesiune musulmană sunnită, la fel ca SI, se numără femei, copii, familii ale membrilor forțelor proguvernamentale siriene și combatanți proregim, a anunțat OSDO.

Citește și: Turcia a lansat 500 de atacuri împotriva ISIS

Ei au fost duși în alte regiuni aflate sub controlul jihadiștilor în vestul provinciei cu același nume și în provincia vecină Raqa, a adăugat Rami Abdel Rahmane.

Sâmbătă, Statul Islamic a lansat o ofensivă majoră în mai multe sectoare ale orașului Deir Ezzor, preluând controlul asupra Al-Bgheliyeh (nord-est), unde a ucis cel puțin 85 de civili și 50 de combatanți proregim, cei mai mulți fiind executați, conform OSDO.

Agenția oficială de presă siriană SANA a anunțat anterior că cel puțin 300 de persoane au fost ucise în atacurile jihadiștilor asupra Deir Ezzor, referindu-se la un „masacru”. Dacă acest bilanț va fi confirmat, atunci ar fi vorba despre unul dintre cele mai sângeroase atacuri comise într-o singură zi după declanșarea războiului în Siria în 2011.

Citește și: Imaginea care a surprins momentul exploziei: ‘ ISIS, responsabil pentru ATENTATUL sinucigaş din Istanbul’

Potrivit OSDO, ofensiva a permis organizației jihadiste să avanseze în partea de nord a orașului Deir Ezzor și să dețină controlul a circa 60% din teritoriul acest oraș.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*