Ultimele Știri

ISIS a executat sute de copii sirieni pentru că au refuzat să se alăture grupării teroriste

Reţeaua teroristă Stat Islamic a executat 200 de copii sirieni, potrivit unor imagini pe care le-a difuzat ca parte a propagandei sale islamiste, pentru un grup care militează împotriva sa şi care este situat în Yemen, relatează site-ul El Diario.mx.

ISIS

În material poate fi observat cum islamiştii îi obligă pe copii să stea cu faţa în jos, ţipând la ei să rămână liniştiţi. După câteva momente, unul dintre terorişti începe să tragă şi este imediat urmat de ceilaţi islamişti.

Veridicitatea informaţiilor prezentate în înregistrarea video nu a fost deocamdată confirmată de autorităţile siriene, însă acest tip de execuţii sunt specifice metodelor aplicate de gruparea ISIS.

Potrivit presei britanice, copiii au fost executaţi pentru că au refuzat să facă parte din forţele grupului terorist.

Între timp, 38 de persoane de origine străină, printre care zece femei şi cincisprezece copii care doreau să se alăture grupării SI, au fost reţinute în Turcia, potrivit agenţiei de presă Anatolia. Persoanele au fost reţinute în districtul Sayhan din provincia Adana şi ele provin în principal din Indonezia, Irak şi Iran, potrivit sursei citate anterior.

Sâmbătă, în aceeaşi privincie, poliţia a reţinut doi francezi şi cinci indonezieni suspectaţi că voiau să călătorească în Siria pentru a lupta alături de ISIS. Duminică, în priovincia Gaziantep, au fost reţinute pentru acelaşi motiv, douăsprezece persoane, a anunţat armata.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*