Ultimele Știri

Isărescu dă cu administrația de pământ. Are dreptate?

mugur isarescu

România a avut în anul 2015 cel mai mare Produs Intern Brut din istorie, însă jumătate dintre populaţie încă nu au canalizare. Este declarația amuzantă a  lui  Mugur Isărescu în cadrul unei conferinţe. Discursul guvernatorului BNR a vizat, în special, creşterea economică a României, integrarea în zona euro, riscuri şi strategii.

Incredibil, dar adevărat, Isărescu iese la rampă cu spusele sale cu mai puțin de 3 luni înaintea alegerilor. Cu alte cuvinte, România a stat bine economic, cifrele arată asta, dar voi, primarilor, aleșilor locali, voi ce administrați un județ… vai de voi! Guvernatorul BNR nu s-a oprit însă aici cu declarațiile care lovesc în administrația publică. De această dată, subtil, a spus în aceeași conferință că deja România are o scădere a producţiei industriale și că în țara noastră sunt  costuri minime pentru finanţarea datoriei, sub 1,5%.

Ce vrea să însemne acest lucru? Suntem datori vânduți, fraților, dar nici nu muncim cât ar trebui. Scade producția, iar bani să acoperim datoriile… nu există!

Isărescu nu s-a lipit  oficial de vreun partid. Nu a candidat la vreun post electoral. Cu o singură excepție. Alegerile din 2000. Vă aduceți aminte, a vrut să fie președintele României, a candidat, dar a pierdut.  Este discret, nu e atacat mai de nimeni, e în funcție … forever. BNR nu ia însă niciodată măsuri când crizele financiare lovesc România. Isărescu vine de fiecare dată în fața opiniei publice cu același discurs monoton, de specialist în domeniul financiar… Greu de înțeles de oamenii simpli, cu școală puțină, de talpa țării. De fiecare dată, legea e de vină că BNR stă deoparte.

Și acum, guvernatorul BNR face la fel, dar, surprinzător, mai și atacă. Se apropie votul din iunie, nu ați înțeles? Care este substratul, voi ce credeți?

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*