Ultimele Știri

Irish Mirror: Țiganii fac milioane de euro din vânzarea mașinilor furate în Irlanda

arestare Foto Arhivă

Cotidianul Irish Mirror a relatat despre acțiunile unei bande criminale formată din etnici rromi, care au reușit să strângă circa 2 milioane de euro din vânzarea mașinilor furate. 

Poliția irlandeză afirmă că peste 200 de mașini furate au fost vândute pe un site online din domeniu. Șefii grupării cumpără mașinile cu 100/200 de euro de la hoți, apoi postează anunțuri pe site-uri de vânzări auto, obținând astfel sume importante de bani. Mașinile sunt vândute cu acte false în afara Irlandei. Foarte mulți cetățeni europeni au fost astfel păgubiți, deoarece mașinile figurau ca furate, ulterior fiind confiscate de poliție. 

Cele mai multe mașini oferite online erau Volkswagen Golf, Ford Focus, Toyota Avensis – preponderent autovehicule de familie. Hoții vindeau mașinile sub prețul pieței, astfel au strâns sume foarte mari de bani într-un timp relativ scurt. Poliția irlandeză a observat o creștere a furturilor de mașini începând cu anul 2014, însă abia acum au reușit să dezlege misterul, prin descoperirea documentelor falsificate.

Șefii grupării trimit la întâlnirea cu clienții prieteni sau rude, pentru a nu fi descoperiți. Gașca de infractori rromi face în jur de 10.000 de euro pentru fiecare mașină vândută. 

Detectivul irlandez, William Saunderson, atenționează cumpărătorii și le transmite să fie vigilenți, deoarece autovehiculele furate sunt confiscate de autorități.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*