Ultimele Știri

Irina Socol, fondatoarea Siveco a fost reținută pentru 24 de ore

Irina Socol, fondatoarea celei mai mari companii de IT din România şi una dintre cele mai influente femei de afaceri, a fost reținută pentru 24 de ore de procurori.

Aceasta este acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani. În urma perchezițiilor și verificărilor  alături de şefa SIVECO, a mai fost reţinut pentru 24 de ore şi un alt angajat al companiei. Reținerile vin în urma unor percheziții de amploare care au avut loc luni la sediul companiei SIVECO, 8 septembrie, la sediul companiei SIVECO. 

Potrivit procurorilor, prejudiciul estimat depăşeşte 3 milioane de euro. Zece persoane au fost ridicate pentru audieri. Acuzaţiile fac referire la neplata taxelor şi crearea unui circuit de spălare de bani. Irina Socol este propusă de procurori pentru arestare pentru 29 de zile. Irina Socol, preşedinte şi acţionar al SIVECO România, pe numele căreia fusese emis mandat de aducere, a fost reţinută, marţi dimineaţă, după ce a fost audiată timp de mai multe ore.

IRINA

Ceilalţi suspecţi din dosarul de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice vor fi cercetaţi în libertate, după ce, la audierile de luni, majoritatea lor şi-au recunoscut faptele, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. În cazul unuia dintre suspecţi a fost dispusă cercetarea sub control judiciar, au mai spus sursele citate.

Compania SIVECO, fondată de IRINA SOCOL, se numără printre firmele „campioane” care au câştigat, la un moment dat, marea cursă a contractelor cu statul. Celebra companie IT a obţinut, cu sau fără licitaţii, contracte controversate în valoare de sute de milioane de euro atât cu ministere, cât şi cu alte instituţii publice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*