Ultimele Știri

Irina Begu, victima Eugeniei Bouchard

Irina Begu a fost eliminată din optimile de la Australian Open de canadianca Eugenie Bouchard, a șaptea favorită a primului turneu de Mare Șlem al anului, cu scorul de 1-6, 7-5, 2-6.

Irina Camelia Begu și-a încheiat frumos începutul aventurii de pe terenul de tenis din acest an, reușind cea mai bună performanţă a ei la un Grand Slam. După ce le-a eliminat la pas pe a noua favorită a turneului, Angelique Kerber și pe promițătoarele tinere, Katerina Siniakova și Carina Witthoeft, Irina Begu a cedat în fața experienței și pregătirii Eugeniei Bouchard cu scorul de 1-6, 7-5, 2-6.

f_250115_begu_226Meciul de peste două ore dintre cele două tenismene a debutat cu un joc ofensiv din partea canadiencei care se grăbea să ajungă prima în sferturile de finală de la Australian Open. Reușind două break-uri consecutive în fața Irinei, Bouchard își adjudeca lejer primul set cu 6-1. 

În setul secund românca a revenit incredibil după un dublu break al Eugeniei și a câștigat cinci game-uri la rând, care i-au asigurat șansele ei în decisiv. Vădit surprinsă de caracterul de luptă al lui Begu, Bouchard a plecat spre vestiare în pauza dinaintea ultimei manșe. 

În setul decisiv, canadianca s-a distanțat încă de la debut printr-un break, după care Irina a încercat să revină, dar fusese prea târziu, pentru că serviciul foarte bun al adversarei și precipitarea sa a adus deznodământul meciului în favoarea favoritei cu numărul 7 de la Australian Open, Eugenie Bouchard, scor 1-6, 7-5, 2-6.

„M-am dus la vestiar, m-am privit în oglindă şi mi-am dat câteva palme după ce am cedat în setul doi. Astfel am reuşit să revin. M-au ajutat şi suporterii, mă simt bine aici”, a spus Genie după meci.

Irina Begu s-a ales cu cel mai bun parcurs de până acum de la un turneu de Mare Șlem, dar și cu 240 de puncte WTA împreună cu un cec în valoare de 175.000 de dolari australieni (125.000 de euro).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*