Irimescu: Ultimele acţiuni ale ANSVSA arată că instituţia funcţionează corect după schimbararea conducerii

Acţiunile din ultima săptămână ale Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin care au fost descoperite cantităţi mari de produse alimentare importate din alte state europene şi care puneau în pericol sănătatea consumatorilor români, arată că autoritatea funcţionează corect după schimbarea conducerii, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, în emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică la Pro TV.

În 26 aprilie, în funcţia de preşedinte al ANSVSA a fost numit Radu Roatiş Cheţan, în locul lui Andrei Butaru.  Roatiş Cheţan s-a mai aflat la conducerea ANSVSA, el fiind retras din funcţie în mai 2012, de către premierul de atunci Victor Ponta.Săptămâna trecută, inspectorii ANSVSA au depistat salmonella în carne de pasăre provenită din Polonia şi 23 de tone de peşte cu viermi care au fost aduse din Spania în România.

„Asta demonstrează că în sfârşit autoritatea funcţionează corect”, a spus Irimescu.Ministrul a afirmat că, anterior, alimentele aduse din alte state europene în România erau prea puţin sau deloc verificate, pe motiv că acestea au fost controlate de autorităţile sanitare din statele de origine.

„Am găsit un document de acum câţiva ani care spunea că nu-i nevoie să controlăm, că-i piaţa europeană. Nu, trebuie să controlăm, că şi pe noi ne controlează alţii”, a afirmat ministrul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *