Ultimele Știri

Iranul, o amenințare catastrofală pentru întreaga omenire?

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a făcut un apel public către Barack Obama, prin care l-a îndeamnat să respingă orice acord care ar permite Iranului să devină putere nucleară.

„Iranul vrea un acord nuclear cu marile puteri care să permită anularea sancțiunilor internaționale și care l-ar ajuta să ajungă în pragul de putere nucleară”,  a declarat Netanyahu la întâlnirea cu Barack Obama la Casa Albă.

Un Iran dotat cu arme nucleare ar fi „cea mai mare ameninţare” pentru întreaga lume, a avertizat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, declarând că ” programul  și capacitățile  militare nucleare ale Iranului trebuie să fie distruse complet”.

Premierul Israelului se teme că un acord final ar putea permite Iranului, ca doar în câteva luni, să poată produce o cantitate suficientă de uraniu pentru a crea o bomba nucleară.

Statele Unite și partenerii săi de negociere au încercat să forțeze Iranul să ajungă la un acord definitiv, oferindu-i, în schimb, sancțiuni  economice mai scăzute, însă Teheranul susține că programul său nuclear este unul pașnic.

Totodată, Netanyahu avertizează că amelioarea acestor  sancțiuni ar putea avea consecințe grave: „Regimul cel mai periculos din lume, din regiunea cea mai periculoasă din lume, va obține arma cea mai periculoasă”, a precizat Benjamin Netanyahu.

În prezent, Iranul are aproximativ 9500 de centrifuge operaționale și alte 10.000 inactive. Dacă toate aceste mașinării ar fi puse în funcțiune, Iranul ar putea produce o bombă nucleară în mai  puțin de două luni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*