Ultimele Știri

Irak: Bilanțul victimelor din urma atentatului de la Bagdad a ajuns la peste 200 de morți

Atentatele sinucigașe care au avut loc sâmbătă la Bagdad, au cauzat moartea a cel puțin 213 persoane. Bilanțul a urcat extrem de mult zilele acestea, în ziua atentatului fiind anunțat un număr de aproximativ 70 de morți.

Acestea au fost cele mai sângeroase atentate care au avut loc vreodată în capitala irakiană, precum și unele dintre cele mai devastatoare din Irak.

Prima explozie s-a produs într-o zonă comercială din centrul capitalei irakiene, în apropierea unui restaurant aglomerat. La scurt timp, o altă bombă a fost detonată în estul oraşului.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, Saad Maan, a declarat ca explozia a fost provocata de o masina capcană aruncată în aer în apropierea unui restaurant. Mai multe magazine au fost incendiate în urma deflagratiei, a mai spus el.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat primul atac, printr-un comunicat postat pe Internet. Islamiştii spun că a fost vorba de o maşină capcană şi că ţinta era comunitatea şiită.

Atacurile vin la scurt timp după ce forțele irakiene au reușit să elibereze orașul Fallujah. În ultimul an, Statul Islamic a pierdut mai multe teritorii din Irak, precum orașele Ramadi, Hit si Rutba, toate din provincia Anbar, conform știrileprotv.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*