Ultimele Știri

iPhone-ul poate fi cel mai rapid smartphone pe net! Apple testează o tehnologie de 100 de ori mai tare decât Wi-Fi-ul

iphone

Apple s-ar putea să testeze o nouă tehnologie numită Li-Fi, cea care este de 100 de ori mai rapidă decât Wi-Fi. Li-Fi a fost inventată de către cercetătorul Harald Haas de la Universitatea din Edinburgh. Între timp, mai multe companii au început să studieze tehnologia.

Li-Fi atinge viteze de până la 224 gigabits pe secundă pentru că foloseşte lumina pentru a transmite date. Nu este clar cum vrea Apple să folosească această tehnologie şi dacă ea va ajunge pe următorul iPhone 7, scrie yoda.ro.

Nicio tehnologie disponibilă pe piaţă nu foloseşte Li-Fi aşa că este imposibil de comparat în acest moment. Ar putea fi folosită, de exemplu, pentru a lucra în tandem cu al device aflat în aceeaşi cameră precum Apple TV. Vitezele mari pot însemna că un film să fie trimis de pe iPhone pe TV în doar câteva secunde.

Deocamdată există doar speculaţii însă Apple a aplicat pentru un brevet în 2013 pentru un „modulator optic care foloseşte un senzor de imagine” ce folosea camera iPhone-ului pentru a transmite date prin intermediul luminii, o tehnologie ce ar putea fi folosită cu Li-Fi.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*