Ultimele Știri

iPhone este un telefon spion? Dispozitivele Apple pot înregistra absolut tot ce faci!

iPhone urmărește fiecare mișcare, înregistrează exact ora la care ați plecat la muncă, locul de unde vă cumparați cafeaua chiar și locația de unde vă faceți cumpărăturile. Acest lucru nu este realizat de o dronă spion futuristă sau de un stat totalitar cu rol de Bigh Brother – este chiar propriul tău iPhone din buzunar.

O funcție ascunsă în telefoanele Apple se conectează la fiecare călătorie pe care dumneavoastră o realizați. iPhone are apoi posibilitatea de a analiza datele pentru a afla unde trăiești și unde se află locul în care muncești, aflând acest lucru, doar privind frecvența și calendarul traseului tău. Funcția numită ”locații frecvente” are o caracteristică care a fost introdusă pentru iPhone în anul 2013. Dar din moment ce accesul la acest program este ascuns sub cinci straturi de setări, foarte puțini oameni știu că există.  Apple susține că datele nu părăsesc niciodată telefonul fără permisiunea dumneavoastră, și că acesta a fost conceput doar pentru a îmbunătăți serviciile de cartografiere.

Dar profesorul Noel Sharkey, unul dintre cei mai importanți experți de calcul din Marea Britanie, a descris capacitatea Apple de a urmări oameni ca fiind ” îngrozitoare”. ”Acest lucru este șocant „, a declarat Noel. „Fiecare loc în care te duci, la magazin, la o petrecere cu prietenii, totul este înregistrat. Acesta este visul unui avocat de divorțuri. Dar ceea ce mă îngrozește este faptul că este atât de secretă. De ce nu știm despre asta?”

Smartphone-urile au avut posibilitatea de a urmari mișcările proprietarilor lor, deoarece acestea au fost mai întâi instalate cu chip-uri GPS și funcții de cartografiere.

Dar această funcție, care este instalată automat pe orice iPhone cu iOS 7 sau un sistem de operare iOS 8, este primul care va afișa mișcările în mod clar pe o hartă. Telefonul înregistrează de fiecare dată călătoriile tale, ora de sosire și de plecare și de câte ori ați fost la fiecare adresă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*