Ultimele Știri

Iosif Armaș a fost reținut pentru devalizarea stațiunii Băile Herculane. A furat 30 de milioane de euro

iosif armas

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri dimineaţa 16 percheziţii domiciliare în Caraş-Severin, care vizează peste 20 de suspecţi, printre care şi miliardarul Iosif Armaş, fost deputat PSD şi fost preşedinte al Federaţiei Române de Box. În urma audierilor, acesta a fost reţinut.

Ancheta vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și complicitate la delapidare, bancrută frauduloasă și complicitate la bancrută frauduloasă, abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Printre suspecţi se află şi miliardarul Iosif Armaş, fost deputat PSD şi fost preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Omul de afaceri, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al SC Hercules SA Băile Herculane, acționar și administrator special al SC Argirom Internațional SA București (societate care la rândul ei deținea peste 60% din acțiunile SC Hercules SA Băile Herculane) ar fi aderat la un grup infracţional ce a avut ca scop scoatere activelor din patrimoniul firmei, pe care Armaş şi alte persoane şi le-au însuşit. Este vorba de maşini şi utilaje, pe care le-au vândut, mai precizează sursa citată.

În anul 2015, Iosif Armaș, fost deputat PSD, a primit un an și 4 luni închisoare cu suspendare în dosarul în care Dan Adamescu a fost acuzat că a mituit judecători pentru a obține o decizie favorabilă pentru una dintre firmele sale aflate în insolvență.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, suspecţi sunt şi Filip Railescu — director General al SC Hercules SA și Gavril Adamescu — director Economic al SC Herculesc SA şi Angela Monica Borza – lichidator judiciar.

Imobile înstrăinate în mod fraudulos de acest grup ar fi: pădure în Domogled cu Fabrica de Gheață; pădure la Cerna cu restaurant „Grota Haiducilor”, clădire IBTH — birouri, clădire Băi Termale „Apollo”, clădire Baia Termală „Hebe”, spital pentru militari și ofițeri — Pavilion 4, sanatoriul medical Balnear — Pavilion 3 (actual Hotel Apollo), imobilul „Băile Neptun”, Hotel Decebal — Sanatoriu medical balnear — Pavilionul 2, Hotelul Traian — Pavilionul 1, complex de edificii — Cazinou, Sanatoriul Militar cu curte și baie pentru militari, Hotel Diana, Hotel Roman, Hotel Afrodita, Baia Venera, Baia Diana, sanatoriul medical balnear IOVR — Pavilionul 12, clădire Sediu Nou, Hotelul Hercules și Hotelul Ferdinand.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională s-ar ridica la suma de 123.325.726 lei (circa 30 milioane euro).

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Iosif Armaș a fost reținut pentru devalizarea stațiunii Băile Herculane. A furat 30 de milioane de euro

  1. Ionela Ionescu // 7 aprilie 2016 at 16:07 // Răspunde

    le iau austriecii si pe astea, ungurii, francezii, nemtii …. CINE ? ca doar nu l-or fi legat baetii degeaba, cineva sigur-sigur ii vrea terenul de joaca….

  2. Avand in vedere ca e atat de gras, cred ca sufera de vre-o 20 de boli, precum tovarasul HIRSCH ( ce-si zice OPRESCU), asa incat va fi tinut cateva zile la racoare, dupa care va fi liber sa zburde in lumea larga (Dubai, Honolulu, San Tropez etc, etc). Cat despre bani, ar fi pacat sa se atinga cineva de ei, pentru ca tovarasul a muncit din greu ca sa si-i insuseasca !!!

  3. eheee…scumpe mai sunt gloantele in Romania. De ce nu se organizeaza o stragere de fonduri pt cumpararea de cartuse „de mistret”? Poate s-ar mai rezolva unele probleme.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*