Iordănescu dă vina pe suporterii români? ”Au fost 40.000 de albanezi, care au creat o atmosferă fantastică și au împins echipa Albaniei de la spate”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 20 iunie 2016
  • Sport

Selecționerul naționalei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat, duminică seara, la Lyon, după eșecul cu Albania (0-1) și eliminarea de la EURO 2016, că Albania a fost împinsă de la spate, către victorie, de câtre numărul mare de susținători prezenți pe stadion.

Iordănescu le-a dat credit suporterilor albanezi, care și-au susținut cu ardoare echipa: ”Au fost 40.000 de albanezi, care au creat o atmosferă fantastică și au împins echipa Albaniei de la spate, i-au dat forță să marcheze”. Aceasta ar putea fi o aluzie la numărul mic de suporteri care au venit să susțină naționala României.

”Am făcut un meci bun cu Franța, am avut momente bune cu Elveția și am pierdut cu Albania. Las opinia publică să mă judece”, a spus Iordănescu, autorul celei mai mari performanțe din istoria naționalei, sferturi de finală la Cupa Mondială din 1994 și desemnat antrenorul secolului XX în România.

Selecționerul naționalei a precizat că Albania a evoluat mult în ultimii ani: ”Albania nu mai e echipa de pe vremea mea, a lui Florea Dumitrache, a lui Cornel Dinu. Din lotul Albaniei 21 de jucători evoluează în străinătate, în timp ce băieții noștri au probleme la echipele lor de club”.

”Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat. O înfrângere e o înfrângere. Am avut foarte multe momente bune, am început bine, am controlat jocul, dar am avut neșansa să luăm gol la o greșeală a apărării. Am fost din nou în joc în repriza a doua, am încercat să ne impunem stilul printr-o posesie prelungită. Dacă marcam am încrederea că meciul lua o altă turnură”, a explicat Iordănescu eșecul cu Albania, primul suferit de România după 68 de ani.

Acesta a declarat că jucătorii au dat tot ce-au avut mai bun și că nu le poate reproșa această înfrângere: ”Am spus că e meciul unei generații. O victorie și o calificare ar fi împlinit această generație, care a făcut tot ce a stat în putință pentru calificare. Îmi e greu să le reproșez băieților că nu și-au dorit să câștige”, a menționat selecționerul, pentru care meciul cu Albania a fost cu numărul 100 pe banca tehnică a naționalei României.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *