Iordănescu: Cred că am făcut un meci inteligent

  • Alexandra Rusu
  • 28 martie 2016
  • Sport
anghel iordanescu

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, duminică seară, că jucătorii naţionalei României au evoluat inteligent în meciul amical cu Spania, scor 0-0, apreciind că fotbaliştii au respectat planul de joc.

„Cred că am făcut un meci inteligent, am jucat bine tactic, felicit băieţii pentru efortul şi adeziunea lor de a respecta planul. Ştiam că nu vom reuşi să avem posesie, am pregătit meciul pentru o tranziţie foarte bună. Faptul că am jucat cu o campioană europeană ne va ajuta mult. Putem fi acolo sus din nou, dar asta înasemană muncă multă, fără efort şi muncă, nu se poate performanţă.  Ceea ce ştiu e că lista pentru Euro rămâne deschisă pentru toţi. Stanciu a făcut un meci foarte bun, am avut mulţi jucători care s-au remarcat. Trebuie să-l ajutăm să rămână cu picioarele pe pământ”, a afirmat Iordănescu la TVR.

Întrebat dacă Nicuşor Stanciu este un decar veritabil, Iordănescu a răspuns: „Din câte îmi aduc aminte, un decar veritabil a fost Gică Hagi sau Nicolae Dobrin”.

În conferinţa de presă de după meci, Anghel Iordănescu a atras atenţia asupra faptului că până la Euro 2016, jucătorii săi, şi în special cei care joacă în străinătate, trebui să prindă mai multe minute la echipele la care sunt legimitaţi.

„Încă avem multe lucruri pe care nu le putem rezolva decât în timp. Mă refer la faptul că avem jucători fără continuitate la echipele lor de club, sunt jucători care au şanse să ajungă în Franţa, aşa că lista rămâne deschisă. […] Mai sunt şi alţii în campionat cât şi în exterior care pot prinde lotul pentru Euro, dar să nu uitaţi că atunci când jucăm cu echipe mari ca Spania sau Franţa, cu jucători de Champions League, noi folosim jucători care joacă la noi în play-off”, a mai spus Anghel Iordănescu.

Iordănescu l-a remarcat pe Nicuşor Stanciu, ales şi omul meciului cu Spania, explicând că acesta trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, deoarece echipa României mai are multe problem de rezolvat, inclusive cea a finalizării în faţa porţii.

Echipa naţională a României a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu reprezentativa Spaniei, într-un meci amical disputat pe Cluj Arena.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *