Ultimele Știri

Ion Ţiriac şi Elena Udrea, implicaţi într-un nou dosar penal

ion tiriac si elena udrea dosar penal

Procurorii DNA cercetează un nou dosar, deschis ca urmare a plângerii formulate împotriva Elenei Udrea în legatură cu modul în care Ion Ţiriac a primit fonduri europene pentru construcţia clubului „Stejarii”.

În acest dosar s-a început urmărirea penală „in rem”, adică asupra faptei, nu a persoanelor implicate, însă totul poate escalada într-o altă acuzaţie penală pentru Elena Udrea, dacă se va demonstra că din fondurile europene pentru dezvoltarea turismului, banii au fost folosiţi pentru clubul lui Ion Ţiriac.

„Stejarii Country Club”, situat în imediata apropiere a complexului rezidenţial de lux „Stejarii”, unde locuieşte şi Elena Udrea, este o investiţie de circa 18 milioane de euro, din care 8 au provenit din fonduri europene.

Clubul construit de Ion Ţiriac în zona pădurii Băneasa din Bucureşti ar fi beneficiat de banii europeni pentru dezvoltarea turismului, însă există suspiciuni că s-au utilizat pentru confortul locatarilor din luxosul cartier rezidenţial.

Plângerea în baza căreia se va deschide acest dosar penal a fost depusă în octombrie 2014 la Parchetul General, care a redirecţionat-o la DNA, iar anul trecut, chiar Elena Udrea a confirmat ca stă cu chirie într-un apartament din acest complex, explicând printr-un comunicat de presă că plângerea a fost formulată de Sandu Jean Cătălin, fost jurist la Institutul de Cercetări Alimentare, coleg de închisoare cu Dan Voiculescu, acuzat de corupţie şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

Finanţarea europeana a fost acordată în anul 2011, de ministerul condus de Elena Udrea.

Conform contractului, banii europeni au fost folositi pentru amenajarea de piscine interioare, piscine exterioare, jacuzzi, saună finlandeză, hammam, kids club, teren de joacă pentru copii, piscină copii, club de dans, SPA, dar şi amenajarea şi dotarea unor terenuri de tenis central, teren de tenis interior si exterior, platforme tenis, squash şi alte şase săli multifuncţionale de agrement.

Reamintim că numele Elenei Udrea şi Ion Ţiriac ar fi prezente şi în dosarele Microsoft şi EADS. Huffington Post publica în data de 25 octombrie un articol în care prezenta schema prin care mai mulţi demnitari români şi europeni, dar şi oamenii de afaceri Ion Tiriac şi Klaus Mangold ar fi primit mită în valoare de peste 60 de milioane de euro în cazul EADS.

basescu-si-merkel

Citeşte şi: 60 de milioane de euro mită! Țiriac, Udrea, Năstase, Rus, Gerhard Schroder

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Ion Ţiriac şi Elena Udrea, implicaţi într-un nou dosar penal

  1. vor sa o termine cu orice pret.. a sfidat..inchizitia numita S.R.I.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*