Ion Iliescu despre Revoluție și Mineriadă: Tot stăm să plângem morții în loc să tragem concluziile politice

  • Adrian Marinescu
  • 25 februarie 2016
  • Politică
Ion Iliescu

Ion Iliescu nu se dezminte și continuă să prezinte evenimentele din decembrie 89′, respectiv 13-15 iunie 1990, ca pe ceva normal într-un schimb de putere în stat. 

Jurnaliști: Cum comentați redeschiderea dosarelor revoluției și mineriadei din 13-15 iunie 1990?

Iliescu: Nu ştiu cui slujeşte aşa ceva (n.r. dosarele Revoluţiei şi Mineriadei), alminteri nu e nicio problemă, dar pusă sub acest aspect, luarea la întrebări şi analize pe plan judiciar … a fost un moment de istorie cu părţile lui bune şi cu părţi mai puţin bune, cu stări conflictuale. Am trecut peste ele, le-am depăşit, ce rost are să dezgropăm … el trebuie să facă obiectul unor dezbateri a unor oameni care studiază istoria că să tragem învăţăminte.

Eu înţeleg pe cei care au avut pierderi. (…) La noi a fost o mişcare radicală de înlăturare a vechiului regim, cu sacrificii umane. Revoltă din decembrie a însemnat sacrificii umane. Acum să stăm să tot plângem morţii, în loc să tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare al societăţii”, a spus Iliescu.

În ceea ce priveşte condamnare României la CEDO pe tema proastei instrumentări a dosarului Revoluţiei, Iliescu consideră că această instanţa internaţională este ‘alimentată’ de cei din România interesaţi să întreţină acest subiect.
“CEDO e alimentat de unii de aici interesaţi să întreţină aşa ceva”, a mai spus Iliescu.

Astfel, Ion Iliescu ne arată că a rămas un bolșevic și un criminal care nu regretă faptele comise. Acest criminal și acoliții lui încă umblă liberi printre noi datorită sistemului de justiție deficitar din țara noastră. Chiar dacă dă semne de schimbare Justiția mai are mult de recuperat, pentru a fi restabilit adevărul istoric. Bolșevicul Iliescu are un loc asigurat la gropa de gunoi a istoriei. 

loading...

2 thoughts on “Ion Iliescu despre Revoluție și Mineriadă: Tot stăm să plângem morții în loc să tragem concluziile politice

  1. Singura amenintare a politicenilor ( afaceristilor) din Romania o reprezinta acum tehnocratii. Nu de urmasii victimelor din Decembrie 1989 sau de victimile minerilor ii e frica lui Ilici si acolitilor sai , ci de cei cu carte! Cand le-a transmis celalat Ilici, rusnacul : Invatati,invitati,invatati!, de ce credti oare?
    Daca Romania at fi condusa de tehnocrati cine I-ar mai baga in seama pe politicieni?
    Chiar mai este nevoie de logorea lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *