Ultimele Știri

Ion Iliescu critică proiectul noului PSD: „Este un joc neserios”

După dezastruasele rezultate de la alegerile prezidențiale din 2014, partidul PSD a cunoscut o ruptură. S-au aruncat cuvinte grele și defăimătoare însă se pare că unii politicieni sunt determinați să-și cunoască dreptatea.

După alegeri, Mircea Geoană și Marian Vanghelie au fost excluși din PSD. Acest fapt l-a determinat pe Mircea Geoană să pregătească un nou partid PSD. 

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, recunoaște că excluderea lui Marian Vanghelie și a lui Mircea Geană din partid, a fost una ușor impulsivă, deoarce toate declarațiile pe care aceștia le-au făcut, trebuiau analizate corespunzător. Mai mult, fostul președinte al PSD, Adrian Năstase a declarat că în partid e nevoie de înțelepciune și nu e scindări.

„Eu nu cred că aveam nevoie de aşa ceva şi când sunt puncte de vedere diferite – suntem un partid democratic sau vrem să fim un partid democratic – trebuie să existe forţa de a accepta puncte de vedere diferite şi de a lăsa dezbaterea liberă, schimbul de păreri, indiferent de diferenţele de opinie. Acest lucru chiar îmbogăţeşte gândirea. Asta este trăsătura oricărei societăţi. Suntem aşa de diferiţi unul de altul, dar tocmai această comunitate de entităţi diferite este bogăţia vieţii şi a societăţii, mai ales într-o formaţiune politică ce vrea să fie factor dinamic în viaţa socială. Eu am fost împotriva unor asemenea mentalităţi care îmi amintesc de perioade depăşite, anterevoluţie”, a declarat preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*