Ultimele Știri

Ion Iliescu: „Avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste, multe dintre ele drogate.”

Ion Iliescu

Apelul tovarășului Ion Iliescu către minerii adunați în fața Guvernului a provocat peste 1000 de răniți și moartea a șase persoane: patru morți prin împușcare, un decedat în urma unui infarct și o persoană înjunghiată.

13-15 iunie 90′, nu uităm!

„Fraţi mineri, mă adresez dumneavoastră de astă-dată, mulţumindu-vă pentru răspunsul de solidaritate muncitorească pe care l-aţi dat la chemarea noastră. Delegaţia de mineri, în frunte cu domnul Cozma, se va deplasa spre Piaţa Universităţii, pe care vrem s-o reocupaţi dumneavoastră! … Aşa cum aţi văzut, de această dată avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste, grupuri organizate de elemente incitate, multe dintre ele drogate.”

Numărul morților este contestat de Asociația Victimelor Mineriadelor. Viorel Ene, președintele „Asociației Victimelor Mineriadelor”, a declarat că „Există documente, mărturii ale medicilor, ale oamenilor de la cimitirele Domnești și Străulești. Cu toate că am afirmat tot timpul că cifra reală a morților este de peste 100, nimeni nu ne-a contrazis până în prezent și nu a existat nicio poziție oficială împotrivă.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*