Ultimele Știri

Ion Cristoiu: ”Nemţii erau iubitori de refugiaţi, până când au ajuns la Munchen”

Ion Cristoiu a criticat Germania, dupa ce Berlinul a hotărât să restabilează controalele la frontieră. Acesta declară că Germania a afișat un interes fals pentru imigranți, și și-au arătat adevăratul interes atunci când valuri de imigranți au ajuns în Munchen.

Jurnalistul s-a declarat surprins de schimbarea de poziție a Germaniei.

„Am simţit nevoia să mă frec la ochi: aseară ziceam să îi primim cu braţele deschise, să fim omenoşi, iar în seara asta era aşa. După ce germanii au spus că îi primesc cu braţele deschise, acum au trecut de partea cealaltă. Verifică fiecare camion. E o nebunie! (…) În trenuri urcă poliţişti germani şi cer la fiecare biletele, nu doar la refugiaţi (…) Graniţele nu s-au închis pentru refugiaţi. Pe partea terestră sunt oprite maşini, camioane şi sunt controlate, iar trenurile sunt oprite înainte de a intra în Germania. Se urcă poliţiştii şi iau paşaport cu paşaport.”, a spus el.

Cristoiu a declarat că Germania afișa o ”iubire” față de refugiați atât timp cât aceștia erau în alte țări, însă odată ce aceștia au invadat Munchenul, Germania și-a schimbat atitudinea.

„Cum se poate ca nişte lideri occidentali să sară dintr-o parte în alta? În 24 de ore, aceiaşi lideri – cu servicii secrete, cu jurnalişti, cu consilieri -, dar în partea cealaltă. (…) Aseară erau refugiaţi, acum sunt imigranţi. Aseară era ticălosul de Viktor Orban, în seara asta… Grecia şi Italia trebuie să aibă grijă. (…) Nemţii erau iubitori de refugiaţi, până când au ajuns la Munchen. Când au ajuns la Munchen, au zisstaţi puţin că noi vă iubeam când eraţi în Ungaria”, a comentat el.

În opinia jurnalistului, situaţia din aceste zile, când introducerea de către Germania a controalelor la frontieră a provocat ambuteiaje de zeci de kilometri pe autostrăzile din Austria, a dovedit disfuncţionalitatea unei legi.

„O altă nebunie a liderilor occidentali şi a cancelarului german: legea spune că cine intră din afara spaţiului Schengen trebuie să prezinte paşaportul. În momentul în care au venit 1.000 de oameni fără paşaport, legea nu a mai funcţionat. Asta a fost principala nebunie a Europei zilele astea”, a spus Cristoiu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*