Ultimele Știri

Ion Cristoiu, discurs dur despre refugiați: ”Ei sunt nişte refugiaţi cu pretenţii”

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a ținut un discurs dur la adresa refugiaților, fiind de părere că cel mai important lucru este ca România să identifice motivele pentru care imigranții vin în țara noastră. Conform acestuia, este important să se stabilească dacă aceștia vin în România cu corturile, pentru o perioadă de timp, sau vin să se stabilească aici, precizând că România nu este Germania, țara preferată de ei.

Cristoiu este de părere că imigranții care vin în România nu se vor mai întoarce în țările lor. De asemenea, acesta precizează că România nu le poate oferi imigranților o viață ca în Germania, motiv pentru care țara se va trezi într-o campanie negativă, menționând că imigrații sunt ”refugiați cu pretenții”.

„Oamenii aceştia vin în corturi ca să stea în corturi până se rezolvă problema sau rămân aici? Părerea mea este că nu se intorc. Ei sunt nişte refugiaţi cu pretenţii. Imaginaţi-vă că dacă nu vor avea pâine cu unt, sau dacă vor fi obligaţi să învețe limba română, iar biata Românie, care are oricum imagine de țară intolerantă, se va trezi într-o campanie tâmpită. Noi nu ştim dacă oamenii vin să caute un loc să doarmă sau vin pentru o viaţă ca în Germania. Nu. nu putem să le oferim o viaţă ca în Germania(…) La împărțirea cotelor nu se ţine cont doar de PIB(…) Toate articolele din presa internaţională arată că acest val nu a fost provocat acum, tot acest val a fost creat pentru că Germania a zis ca îi primeşte. Merkel a zis veniţi că vă primim cu pâine şi ciocolată, dar apoi, Germania spune că păstrează 30 000 şi restul ni-i dă nouă. Încă o dată, hai să discutăm fără propagandă. România nu a bombardat Libia, nu a vrut să îl răstoarne pe Bashar al Assad”.

Ion Cristoiu a mai sublinat că în opinia sa, Germania a încălcat Legea Schengen, după ce 2000 de refugiaţi au putut întra în ţară.

„Dar incă o dată, Germania a încălcat o lege, Legea Schengen, dacă noi ne ducem, un poliţist de frontieră se uită 10 minute la noi(…)Au venit 2000 de oameni, au intrat în Germania, dar vă rog să spuneţi că s-a schimbat legea. Adica Cristoiu care vine singur nu poate să intre iar ăia 1000 pot să intre. Eu vă propun să mergem în Schengen câte 1000”.

De asemenea, jurnalistul critică Germania pentru faptul că inițial a anunțat că va lua 800.000 de imigranți, Angela Merkel făcându-și o imagine bună în urma acestui lucru, după care a hotărât să împartă imigranții cu țările UE.

„Staţi un pic, Germania este cea care i-a chemat, foarte frumos. E frumos, îi primesc cu ursuleți, balonașe, ăia strigă „Merkel te iubim”, nu strigă „Ponta te iubim”, după care Germania spune luați-i voi, după ce a spus iniţial că va lua 800 000(…) Eu sunt convins că nu putem să nu luăm imigranţi”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*