Ultimele Știri

Iohannis, un grangure ce huzurește pe bani publici. Milioane de euro cheltuite pe deplasări în străinătate

sotii iohannis

Președintele României Klaus Iohannis devine pe zi ce trece o iluzie, un eșec, o reflecție a clasei politice ce a condus și ditrus țara în ultimii 25 de ani. 

Avem un președinte îngrijorat și extrem de preocupat, însă nu de soarta și viitorul românilor, ci în interes presonal. Diletantul cum l-au numit jurnaliștii de la Der Spiegel are un interes major față de casa obținută cu acte false și deplasările în străinătate.

În 2015 Klaus Iohannis a cheltuit peste un milion de euro numai pentru deplasările externe, în vară ajungându-se la un eveniment tragicomic, când un investitor privat a finanțat un eveniment public deoarece Administrația Prezidențială a rămas fără buget.  

Odată cu sosirea la Cotroceni președintelui i s-a adus în regim de urgență un bolid de 120.000 de euro, marca Mercedes S-Klasse. Mașina a fost achiziționată de Serviciul de Pază și Protecție, adică din banii noștri, ai cetățenilor. Pe Gabriel Oprea îl anchetează DNA pentru bolidul oferit de DIPI. 

Președintele nostru s-a făcut remarcat în ultima perioadă cu ardoarea pe care  o arată în privința casei din Sibiu, locuință ce stă la baza averii sale. În urma deciziei definitive și irevocabile a Curții de Apel Brașov, Iohannis a rămas fără casă, însă acesta apelează la tot felul de tertipuri pentru a bloca decizia instanței de judecată. Mai mult, președintele încasează zeci de mii de euro din închirierea casei din Sibiu deși aceasta nu îi mai aparține. 

Președintele călător ne arată cum poți cheltui sute de mii de euro pe deplasări în timp record

În primele trei luni Iohannis a cheltuit peste 600.000 de euro. 

Administrația Prezidențială a cheltuit în primele trei luni ale anului peste 17 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe în Sistemul Național de Raportare.

În prima lună a anului, pentru deplasările externe s-au cheltuit 99.027,48 de lei, iar pentru cele interne — 73.552,80 de lei. Cheltuielile de protocol și reprezentare au fost de 34.982,15 de lei.

În februarie, deplasările externe au costat 953.583,60 de lei, cele interne — 85.128,74 de lei, iar pentru protocol și reprezentare s-au cheltuit 98.832,51 de lei.

În martie, pentru deplasările externe s-au cheltuit 1.447.493,93 de lei, iar pentru deplasările interne, detașări și transferuri — 85.592,74 de lei. Pentru protocol și reprezentare s-au cheltuit 189.708,50 de lei.

Șeful statului a efectuat de la începutul anului șase deplasări externe. În perioada 11-13 februarie, el a efectuat o vizită în Bavaria și la Munchen, unde a participat la Conferința pentru securitate. Tot în februarie, președintele Iohannis a participat la Bruxelles la Consiliul European. În martie, șeful statului s-a aflat în perioada 6-11 martie în Israel și Palestina, pe 17 martie a participat la Consiliul European de la Bruxelles, între 22-24 martie a efectuat o vizită în Turcia, iar din 30 martie până pe 2 aprilie la Washington, pentru a participa la Summitul securității nucleare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*