Ultimele Știri

Iohannis: ”Trebuie intensificate negocierile pentru finalizarea delimitării spaţiilor maritime din Marea Neagră”

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că negocierile pentru finalizarea delimitării spațiilor martitime din Marea Neagră trebuie intensificate.

România își dorește o soluţie care să corespundă metodei de delimitare a jurisprudenţei instanţelor internaţionale, conform președintelui.

„Am convenit totodată că trebuie intensificate negocierile pentru finalizarea delimitării spaţiilor maritime din Marea Neagră; România îşi doreşte o soluţie care să corespundă metodei de delimitare consacrate în jurisprudenţa instanţelor internaţionale”, a declarat preşedintele într-o declaraţie de presă comună cu omologul său bulgar.

Discuţiile lui Klaus Iohannis cu preşedintele Rosen Plevneliev au inclus şi summit-ul NATO de la Varşovia, concluzionând că echilibrul de securitate în zona Mării Negre este esenţial pentru aliaţi.

„Avem o poziţie comună şi am convenit să acţionăm împreună în continuare pentru întărirea prezenţei terestre şi maritime pe Flancul Estic, atât în Nordul, cât şi în Sudul acestuia, Sud în care se află România şi Bulgaria. Echilibrul de securitate din zona Mării Negre este esenţial în asigurarea securităţii colective a aliaţilor”, a spus Iohannis.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*