Ultimele Știri

Iohannis: Suntem obligați să susținem Republica Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, care a depus duminică jurământul de învestire în funcție, a declarat în primul său discurs în calitate de șef al statului român că România este „obligată” ca în următorii ani să fie principalul susținător al parcursului european al Republicii Moldova.

„Cred că salutăm cu toții rezultatele alegerilor din Republica Moldova. Rezultate care reafirmă în mod clar o opțiune a majorității pentru un parcurs european”, a declarat președintele României.

„Pe noi, acest rezultat ne obligă ca în următorii ani să fim sprijinul cel mai important al fraților noștri de peste Prut, pentru ca obiectivele lor de integrare europeană să se transforme din deziderat în realitate”. a afirmat Klaus Iohannis în fața senatorilor, deputaților și membrilor Guvernului României.

În acest sens, președintele României a propus mediului academic, politicienilor, dar și societății civile, realizarea unui „consens național” în jurul obiectivului țării noastre de a adera la Uniunea Europeană

„Aici nu e vorba doar de declarații, ci de formule de acțiune concrete, prin care sprijinul nostru pentru Republica Moldova să fie efectiv și eficient”, a accentuat Iohannis.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*