Iohannis: Suntem într-un moment de criză majoră. Nu există decât o singură direcție, curățirea sistemului

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, în discursul la recepţia de la Cotroceni, că este un moment de criză majoră în Sănătate, cu implicaţii serioase asupra vieţii românilor, iar problemele profunde ale sistemului nu se vor rezolva doar printr-o demisie sau prin măsuri punctuale. Preşedintele a spus că nu există decât o direcţie de urmat pentru toate instituţiile responsabile: curăţirea sistemului sanitar.

”Corupţia şi prosperitatea nu au loc împreună. Iar prosperitate fără sănătate nu există. Suntem într-un moment de criză majoră pentru sistemul sanitar, cu implicaţii serioase asupra vieţii românilor”, a afirmat preşedintele în discursul rostit la recepţia de Ziua Europei de la Palatul Cotroceni.

În opinia şefului statului, ”problemele profunde ale acestui sistem nu se vor rezolva doar printr-o demisie sau prin măsuri punctuale, ci reclamă soluţii durabile, cu efecte concrete şi un plan pe termen lung”.

”Avem obligaţia să identificăm, rapid, mijloace pentru a proteja oamenii care se tratează în spitalele din ţară. Sunt în permanentă comunicare cu prim-ministrul pe acest subiect. Ne aflăm într-un moment de cotitură. În sistemul sanitar lucrurile nu mai pot continua ca până acum. Nu există decât o singură direcţie de urmat pentru toate instituţiile responsabile: curăţirea sistemului sanitar. Trebuie să punem punct corupţiei, risipei banilor publici şi nepăsării”, a subliniat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a precizat că România va trebui să arate în practică zi de zi că este un stat european, inclusiv în modul în care funcţionează sistemele sale publice şi în care instituţiile se raportează la cetăţeni şi îi servesc.

”Uniunea Europeană a însemnat şi înseamnă dialog, cooperare şi solidaritate în beneficiul comun al statelor membre şi, mai presus de orice, al cetăţenilor acestora”, a mai spus Iohannis.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *