Ultimele Știri

Iohannis: Sunt hotărât să salvăm Institutul Cantacuzino

Klaus Iohannis la Institutul Cantacuzino

Preşedintele Klaus Iohannis a fost într-o vizită la Institutul Cantacuzino şi este decis să caute soluţii pentru salvarea instituţiei, după ce au avut loc mai multe proteste ale angajaţilor care au rămas de luni de zile fără salarii  iar situaţia încă rămâne complicată.

La finalul întrevederilor cu conducerea, cât şi cu salariaţii Institutului Cantacuzino, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este hotărât să ”pună această problemă peste tot” unde crede că se vor găsi soluţii.

”Este o situaţie complicată care s-a creat în timp, nu vreau să intru în detalii, dar, după părerea mea, Institutul Cantacuzino trebuie salvat şi trebuie să funcţioneze în continuare. Cum va funcţiona vom vedea. Sunt hotărât să pun această problemă peste tot unde cred că s-ar putea găsi soluţii”, a spus Iohannis.

El a menţionat că îl preocupă soarta Institutului Cantacuzino, şi din acest motiv s-a documentat şi a cerut materiale informative de la toţi cei care au putut să producă astfel de materiale, despre situaţia instituţiei.

El a ţinut să menţioneze că ”simpla mutare a Institutului Cantacuzino de la un minister la altul nu poate să rezolve problema”.

”Eu cred că aici este nevoie de o decizie politică, trebuie să ştim ce vrem cu Institutul. Dacă ne lămurim ce vrem, sunt convins că vom găsi şi soluţii”, a mai declarat preşedintele.

Şeful statului a spus că el poate să se implice, discutând cu toţi actorii şi încercând să îi pună împreună.

”Dacă voi ajunge la concluzia că este o problemă de interes naţional, nu voi ezita absolut deloc să pun problema în discuţia CSAT”, a mai declarat el.

Despre finanţarea Institutului Cantacuzino de la stat, preşedintele Iohannis a spus că e prea devreme să spună o posibilă soluţie dar că, din ceea ce a discutat şi ce a văzut, cel puţin o parte din activitatea Institutului, cea legată direct de sănătatea publică, trebuie finanţată sigur şi din surse publice.

Preşedintele a transmis în finalul declaraţiei că doreşte să revină la Cantacuzino după ce se va găsi o soluţie la criza acestei instituţii.

La Institutul Cantacuzino, şeful statului a vizitat centrul de producere a vaccinului gripal, laboratorul microbiologie moleculară şi laboratorul infecţii nosocomiale şi rezistenţă la antibiotice, laboratorul de infecţii transmise prin vectori, laboratorul zoonoze şi laboratorul infecţii respiratorii virale, precum şi muzeul Institutului Cantacuzino.

 

Angajaţii Institutului Cantacuzino au protestat de mai multe ori faţă de situaţia în care se află instituţia, cerând susţinerea şi implicarea premierului Victor Ponta şi preşedintelui Klaus Iohannis, pentru împiedicarea desfiinţării institutului.

Proteste Institutul CantacuzinoCiteşte şi: Zeci de persoane au cerut, din nou, salvarea Institutului Cantacuzino

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*