Ultimele Știri

Iohannis: SUA – un garant al securității României. Aprofundarea colaborării în domeniul apărării și securității va continua să fie prioritatea de vârf a Parteneriatului strategic

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri seară că Statele Unite ale Americii sunt un garant al securității României și că parteneriatul strategic bilateral, dintre România și acestea, este într-o continuă dezcoltare.

Iohannis se așteaptă ca parteneriatul dintre România și SUA să se amplifice, generând oportunități economice și prosperitate pentru țara noastră.

„Parteneriatul strategic bilateral s-a dezvoltat continuu de la momentul lansării sale la București, în urmă cu aproape două decenii. În acest an, am continuat să îl întărim împreună și să îl diversificăm, pentru a servi cât mai bine intereselor noastre comune. Așteptările noastre sunt ca acesta să crească în amplitudine și profunzime, pentru a genera oportunități economice și prosperitate pentru cetățenii țărilor noastre”, a spus șeful statului, în discursul susținut la recepția organizată de Ambasada SUA la București cu ocazia Zilei Independenței.

Klaus Iohannis a subliniat că un nivel fără precedent a fost atins în ceea ce privește cooperarea bilaterală în domeniul apărării și securității.

„Am dus împreună la bun sfârșit proiectul strategic al sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu, o contribuție semnificativă la securitatea noastră comună și a NATO și un etalon incontestabil al excelenței cooperării româno — americane. Aprofundarea colaborării în domeniul apărării și securității va continua să fie prioritatea de vârf a Parteneriatului strategic. Beneficiile sale sunt circumscrise consolidării securității regionale și euroatlantice”, a afirmat președintele României.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Iohannis: SUA – un garant al securității României. Aprofundarea colaborării în domeniul apărării și securității va continua să fie prioritatea de vârf a Parteneriatului strategic

  1. Johannis ar face bine să ne mai ceară şi nouă părerea!!! Nu avem nevoie de masoneria americană şi nici de „parteneriatul lor strategic”, nici de UE de altfel …
    Brenb

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*