Ultimele Știri

Iohannis și Ponta, până ieri adversari, de astăzi colaboratori?

Klaus Iohannis și Victor Ponta au avut astăzi, 22 decembrie, prima întâlnire privată în calitate de președinte al României și respectiv premier al României. În cadrul întâlnirii de aproximativ o oră, aceștia au pus la punct aspecte legate de priorităţile guvernării, actualitatea politică şi economică şi pespectivele colaborării instituţionale.

Dacă până ieri, Klaus Iohannis și Victor Ponta erau adversari în lupta pentru prezidențiale, România și-a ales președintele iar concurența dintre cei doi trebuie să se transforme într-un parteneriat benefic pentru România. Astfel, Ponta se arată deschis către o colaborare pozitivă cu noul președinte, indiferent de declarațiile sale anterioare conform cărora Iohannis ar fi un urmaș al lui Băsescu în cazul în care ar câștiga președinția.

Vremea a trecut, Iohannis este noul președinte al României, iar cu toate că Ponta nu a dorit o colaborare cu Băsescu și nu s-a reușit formarea unui parteneriat benefic țării între el și fostul președinte, în cazul lui Iohannis, Ponta se prezintă cu o atitudine schimbată.

După întâlnirea acestora de aproximativ o oră, Ponta nu a ezitat să își anunțe publicul de pe Twitter că întâlnirea dintre el și noul președinte al României a decurs bine: „Prima consultare instituţională cu preşedintele Iohannis – extrem de utilă, serioasă şi eficientă. Lucrurile intră pe făgaşul normal”.

Înainte de întâlnirea acestora, Ponta și-a anunțat susținătorii, pe pagina sa de Facebook de această dată, că în cadrul întâlnirii cu Iohannis, atât el cât și președintele, vor demonstra cât de util este ca președintele și premierul să colaboreze în beneficiul binelui public: „Mâine voi merge la Palatul Cotroceni pentru prima întâlnire instituţională cu preşedintele Iohannis. După 10 ani putem în sfârşit să demonstrăm românilor ce important şi benefic este ca preşedintele şi premierul să colaboreze pt binele public. Toţi cetăţenii care ne-au numit în funcţiile noastre vor avea de câştigat”.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*