Ultimele Știri

Iohannis s-a supărat pe Ponta şi îl ameninţă cu instanţa

ponta-iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de afirmaţiile prim-ministrului Victor Ponta prin care acesta sugerează un trafic de influenţă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale privind exportul ilegal de lemn, arătând că declaraţiile sunt foarte grave şi, dacă se dovedesc a nu fi adevărate, trebuie să răspundă.

Klaus Iohannis a cerut în această dimineaţă directorului SRI, Eduard Hellvig, să verifice de ce informaţii beneficia premierul Ponta, cânt a relatat despre o posibilă întâlnire a unor oameni din anturajul preşedintelui cu procesatori de lemn.

”Mi se pare o declaraţie foarte curioasă. Recunosc că am luat act cu surprindere de această declaraţie. Afirmă la televizor tânărul prim-ministru că ar avea el informaţii de la servicii cum că oameni din anturajul meu s-ar fi întâlnit cu diferiţi reprezentanţi ai unor procesatori de lemn, şi lasă să să se înţeleagă că ar exista un fel de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui”, a spus şeful statului, înainte de plecarea spre Milano, unde efectuează o vizită oficială de trei zile.

”Am verificat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, şi nu a existat niciun fel de discuţii, nici cu lobby-işti sau foşti colegi din PNL”, a mai spus preşedintele.

El a continuat: ”Luând act de declaraţiile premierului de aseară, am rugat organele abilitate să verifice de ce fel de informaţii dispunea premierul, dacă ele se confimă sau nu. Dacă se confimă, să se ia măsurile de urgenţă care se impun, şi dacă nu, premierul va răspunde pentru aceste afirmaţii. Astfel de afirmaţii de insinuare a unui trafic de influenţă la nivelul preşedintelui nu pot fi clasificate ca simple afirmaţii, prin care vrea să pară interesant la televizor. Sunt mult mai grave şi vor fi tratate ca atare. Sper ca această scăpare să nu însemne o revenire la logica din campanie, promovată atunci de candidatul Ponta”.

Klaus Iohannis a anunţat că nu am vorbit cu premierul, dar că dimineaţă a avut o discuţie cu directorul SRI, şi l-a rugat foarte oficial să analizeze cu maximă eficienţă şi seriozitate aceste afirmaţii ale premierului.

Întrebat cum comentează cererea premierului din şedinta de Guvern de a găsi o soluţie juridică pentru interzicerea exportului de masă lemnoasă, pe o perioadă limitată, Iohannis a spus că Ponta i-a adus la cunoştinţă această intenţie, dar nu a comentat-o pentru că nu este specialist în domeniu şi nu poate pe moment să evalueze impactul economic.

Şi că tot a venit vorba de păduri, am impresia că demersul onest şi bineintenţionat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea pădurilor este pe cale de a fi deturnat politic de PSD”, a adăugat şeful statului.

Premierul Victor Ponta  a declarat aseară, într-o emisiune TV, că ”lideri din PNL au avut întâlniri private şi pe baza funcţiei publice ocupate anterior cu reprezentanţi ai companiei austriace Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, dezinformându-l ulterior pe preşedintele Klaus Iohannis” şi că ”are informaţii concrete legate de aceste întâlniri, dar nu a dorit să prezinte numele acelor liberali, spunând doar că este convins că instituţiile statului monitorizează situaţia şi vor informa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în reuniunea care va analiza şi problema Codului Silvic şi care a fost programată pentru luna iunie”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*