Ultimele Știri

Iohannis: România dorește să fie parte a soluției de pace din Siria

klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi, înainte de plecarea la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European, despre soluții pentru gestionarea valului de refugiați. De altfel, problema migraţiei care a afectat Europa în ultima perioadă va fi și principalul subiect de pe agenda Consiliului European.

E foarte clar că acest fenomen a dus la situații complicate în interiorul UE, a dus la situații tensionate, dar suntem pe calea cea bună de a găsi soluții. E important ca în rezolvarea crizei migrației să vedem care e sursa acestui val, sau acestor valuri de migranți”, a spus Klaus Iohannis.

Soluția e evidentă – pacea în Siria. Pentru asta trebuie să colaboreze toate părțile implicate. Faptul că în ultima vreme Rusia s-a angajat militar în Siria nu ajută la soluționarea problemei, ci complică situația. Singura cale de ieșire din această criză e calea negocierii”, a adăugat președintele.

El a amintit că România este una dintre puținele țări care mai au personal la ambasada de la Damasc, astfel că poate deveni unul dintre facilitatorii acestor negocieri.

De asemenea, a mai spus președintele, faptul că Rusia s-a angajat militar în Siria complică situația.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*