Ultimele Știri

Iohannis: ”România are un premier trimis în judecată. Suntem unici, în sensul negativ”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că că nu este implicat în moțiunea de cenzură, însă ar fi un rezultat bun dacă aceasta ar trece deoarece suntem o ”țară unică, în sensul negativ”, având un premier trimis în judecată.

Iohannis a susținut astăzi o conferință la Cotroceni, în cadrul căreia a fost întrebat care sunt așteptările sale de la moțiunea de cenzură a PNL, și a declarat că și-ar dori ca moțiunea să treacă.

”Nu sunt implicat deloc în moţiune şi nici în negocierile dintre partide. Dar ar fi un rezultat bun dacă ar trece moţiunea. România are un premier trimis în judecată. Suntem unici, în sensul negativ”, a afirmat Iohannis.

Moţiunea va fi dezbătută şi votată, marţi, 29 septembrie, începând tot cu ora 10.00, au decis Birourile Permanente ale celor două Camere.

În cazul conferinței, președintele a vorbit și despre împărțirea cotelor de imigranți, afirmând că nu este de acord cu aceastea. Iohannis a declarat că regretă că decizia JAI prin care României i-au fost alocaţi alţi 2.475 de refugiaţi nu a fost luată prin consens, în baza unor negocieri, ci prin vot majoritar, el precizând că această decizie a JAI nu va putea fi schimbată în CE.

”Regretăm şi eu regret că aceste decizii în loc sa fie luate prin consens, în baza unor negocieri, s-au luat prin vot majoritar. Nu cred că împărţirea cotelor obligatorii prin vot rezolvă acestă problemă. Această împărţire matematică nu ţine cont de o serie de factori foarte importanţi”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*