Iohannis: Regina Ana – unul dintre cele mai importante simboluri de înțelepciune, demnitate și reper de conduită

klaus-iohannis-cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj de condoleanțe familiei regale, subliniind că Regina Ana va rămâne unul dintre cele mai importante simboluri de înțelepciune, demnitate și un reper deosebit de conduită morală.

„Majestatea Sa Regina Ana a României va rămâne pentru totdeauna în memoria și în sufletele noastre drept unul dintre cele mai importante simboluri de înțelepciune, demnitate și un reper deosebit de conduită morală. De-a lungul onorabilei sale vieți, Ana a României a fost expresia celor mai distinse valori de decență, devotament și dragoste față de țara al cărei nume l-a purtat”, spune președintele Iohannis în mesaj, informează Administrația Prezidențială, care arată că șeful statului a primit cu profundă durere și tristețe vestea morții Reginei.

El precizează că Regina Ana a fost alături de Regele Mihai pe toată perioada „amarului exil” și a militat alături de acesta pentru propășirea României, menționând că turneele și misiunile diplomatice pentru aderarea țării la NATO și la Uniunea Europeana stau mărturie în acest sens.

„Doresc să transmit, în aceste clipe dificile, compasiunea și solidaritatea mea Majestății Sale Regelui Mihai și întregii Familii Regale”, a completat Iohannis.

Șeful statului i-a transmis luni o scrisoare de condoleanțe și Regelui Mihai.

Regina Ana a României a murit, luni, la Spitalul din Morges, în Elveția, a anunțat Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I, într-un comunicat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *