Ultimele Știri

Iohannis, premiat în Germania pentru lupta împotriva corupţiei

Președintele Klaus Iohannis va primi miercuri un premiu pentru „merite deosebite în sprijinirea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei” din partea unei asociații apropiate partidului Angelei Merkel.  Distincţia îi va fi înmânată de preşedintele Fundaţiei Hermann Ehlers, anunţă Mediafax.

Organizaţia are printre obiective promovarea educaţiei civice în spiritul democraţiei şi libertăţii, fiind apropiată de Uniunea Creştin Democrată, partidul cancelarului Angela Merkel.

”Preşedintele României se va afla la Kiel, în Germania. Motivul prezenţei este faptul că va primi premiul Herman Ehlers 2016. Este un premiu care este acordat domnului preşedinte din partea fundaţiei cu acelaşi nume pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei. Este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane”, a anunţat purtătorul de cuvânt la preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Prin acest premiu, creştin-democraţii germani marchează contribuţia unor personalităţi politice la promovarea principiilor libertăţii şi democraţiei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*