Iohannis: Pompierii reprezintă un liant în interiorul societăţii româneşti

  • Adrian Marinescu
  • 13 septembrie 2016
  • Social
pompieri

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de Ziua Pompierilor din România, arătând că pompierii reprezintă un liant în interiorul societăţii româneşti, care asigură întărirea sentimentului de securitate.

”Astăzi, 13 septembrie 2016, sărbătorim «Ziua Pompierilor din România», o zi care, prin semnificaţia sa istorică, aduce în memoria noastră, a tuturor, actul eroic de afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale pompierilor militari”, se arată în mesajul şefului statului.

Preşedintele aminteşte că, la 1848, pe timpul Războiului de Independenţă şi pe parcursul celor două războaie mondiale, devotamentul faţă de ţară şi jertfa pompierilor militari s-au gravat cu litere de sânge în istoria neamului românesc.

Klaus Iohannis subliniază că cinstirea memoriei pompierilor militari căzuţi la datorie constituie o obligaţie morală şi un reper de onoare şi patriotism pentru generaţia actuală şi pentru cele viitoare.

”În acelaşi timp, creşterea gradului de siguranţă publică, buna gestionare a situaţiilor de urgenţă şi întărirea sentimentului de securitate în rândul cetăţenilor trebuie să rămână acţiuni prioritare pentru pompieri. Prin serviciul public prestat, pompierii reprezintă un liant în interiorul societăţii româneşti, care asigură întărirea sentimentului de securitate. Întotdeauna voi fi alături de dumneavoastră, întrucât progresul economic, solidaritatea civică şi socială nu se pot realiza decât într-un climat de siguranţă, în care cetăţenii se simt protejaţi. Vă rog să primiţi urările mele de bine, sănătate şi succes în activitate, însoţite de tradiţionalul «La mulţi ani!»”, se mai arată în mesajul preşedintelui Iohannis.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *