Ultimele Știri

Iohannis: Nu sunt de acord cu modificarea Codului Penal | Lupta anticorupţie trebuie să continue

klaus

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că modificările propuse la Codul Penal şi cel de procedură penală, în Parlament, sunt ”neavenite”, adăugând că are o părere foarte proastă despre aceste iniţiative şi că lupta anticorupţie trebuie să continue în toată forţa.

Şeful statului a precizat că modificările propuse în Parlament la Codul Penal şi Codul de procedură penală sunt ”neavenite”.

”Am o părere foarte proastă despre aceste modificări iar aceeaşi părere evident că o au şi alţii care au exprimat înbrijorările în spaţiul public”, a adăugat Klaus Iohannis.

Şeful statului a continuat: ”Nu sunt de acord cu ele, mai simplu”.

 ”După părerea mea, lupta anticorupţie trebuie să continue în toată forţa şi cu toată forţa”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Deputaţi ai PSD au iniţiat un proiect de modificare a Codului de Procedură Penală şi a Codului Penal, care prevede că măsurile preventive pot fi dispuse doar dacă există „probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială că persoana a făcut infracţiunea”.

Proiectul depus de Gheorghe Bogdan, Marian Ghiveciu,Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Pâslaru, Cătălin Rădulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec şi Nicolae Păun se află la Senat.

Proiectul prevede ca măsurile preventive pot fi dispuse „dacă există probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială ca o persoană care a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată, ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni”.

În aceste condiţii, procurorul nu poate propune cererea de arestare preventivă a inculpatului, până când instanţa nu are convingerea că acuzaţia a fost dovedită dincolo de orice îndoială.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*