Ultimele Știri

Iohannis, nemulțumit de rezultatele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat: ”Absenteism mare, note mici, promovabilitate redusă”

klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, se declară nemulțumit de rezultatele obținute de elevi al probele de la Evaluarea Națională și  Bacalaureat, declarând că sunt șanse tot mai reduse ca tinerii să realizeze ceea ce își propun în viață.

Acesta menționează că rezultatele obținute au un impact pe termen lung, jumătate din cei acre termină clasa a XII-a nu dobândesc o diplomă de Bacalaureat și nu au o alternativă reală pentru o carieră profesională.

“Suntem din nou la finalul unui an școlar, s-au încheiat Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. M-a întrebat cineva dacă sunt mulțumit de rezultate și cum le evaluez, cum le apreciez. Evaluarea mea ar suna astfel: absenteism mare, note mici, promovabilitate redusă, șanse și mai reduse pentru mulți dintre tinerii noștri să realizeze ce își doresc în viață. Probabil cu toții suntem nemulțumiți — elevi, profesori, autorități, părinți — iar concluziile pe care le tragem sunt cam aceleași în fiecare an. Dar asta în sine nu rezolvă nimic. Lucrurile se pot schimba doar prin viziune și prin acțiune”, a spus Iohannis la întâlnirea de lucru privind “Siguranța publică în spațiile de învățământ preuniversitar”, organizată la Cotroceni.

“Regândirea sistemului de formare a profesorilor poate avea un impact major în recredibilizarea profesiei și în creșterea atractivității acesteia, în a menține și aduce la catedră acei dascăli dedicați și profesioniști de care este nevoie într-un învățământ preuniversitar de calitate”, a spus el.

Șeful statului a arătat că pentru un învățământ de calitate elevii trebuie să se simtă în siguranță și să fie realmente în siguranță în școli.

“În instituțiile de învățământ preuniversitar învață și lucrează aproape 4 milioane de români, copii și adulți. Siguranța lor nu este o joacă, ci o prioritate”, a adăugat Iohannis, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Iohannis, nemulțumit de rezultatele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat: ”Absenteism mare, note mici, promovabilitate redusă”

  1. It’s great to read something that’s both enjoyable and provides prasiatmgdc solutions.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*