Ultimele Știri

Iohannis: N-am ce garanţii să-i dau domnului Tăriceanu, este o obrăznicie politică

klaus-iohannis-cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a calificat marţi solicitarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a cerut ca şeful statului să ofere garanţii publice că va respecta rezultatul votului din 11 decembrie când va desemna premierul, drept o ”obrăznicie politică”.

”Domnului Tăriceanu n-am ce garanţii să-i dau”, a spus Iohannis, întrebat ce răspuns are pentru copreşedintele ALDE.

Şeful statului a subliniat că garanţiile le-a oferit românilor atunci când a depus jurământul de preşedinte, legământul său fiind că va face tot ce îi stă în putere în avantajul României.

”Orice punere sub semnul întrebării este o obrăznicie politică”, a concluzionat preşedintele.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut marţi şefului statului, Klaus Iohannis, să spună ”fără echivoc” dacă va respecta rezultatul alegerilor parlamentare şi va nominaliza un Guvern pe baza majorităţii rezultată în alegeri.

El a amintit despre propunerea pe care a lansat-o în urmă cu o săptămână partidelor politice de a accepta un acord prin care să se consfinţească, prin voinţa tuturor, că viitorul Cabinet se va baza pe majoritatea rezultată din votul cetăţenilor, având ca bază numărul de mandate din Parlament.

Liderul ALDE a arătat că afirmaţiile copreşedintelui PNL Alina Gorghiu, potrivit cărora e previzibil că niciun partid nu va reuşi să câştige majoritate absolută, iar premierul va fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, sunt contrare spiritului democratic şi spiritului Constituţiei.

”Am înţeles foarte clar de la doamna Gorghiu următorul lucru, că pentru domnia sa, pentru PNL şi aici îmi pun un mare semn de întrebare, dacă şi pentru preşedintele Iohannis (..) nu va conta ce votează românii, ci care sunt jocurile de culise. Cu doamna Gorghiu m-am obişnuit de multă vreme să desconsidere valorile democratice, aştept de la preşedintele Iohannis o precizare fără echivoc, prin care să ne spună dacă va respecta votul majoritar al românilor, la viitoarele alegeri”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a caracterizat afirmaţiile recente ale şefului statului referitoare la necesitatea unui guvern politic, după alegeri, drept ”un pas înainte”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*