Iohannis, la un pas de suspendare. Președintele este acuzat că a săvârșit ”un atac direct, brutal și imediat la democrație”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 29 septembrie 2016
  • Politică

Președintele României, Klaus Iohannis, ar putea fi la un pas de suspendare după ce declarațiile sale cu privire la susținerea acordată lui Dacian Cioloș au fost considerate ”un atac direct, brutal și imediat la democrație”.

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, îl acuză că şeful statului că manifestă dispreţ faţă de Constituţie şi îl ameninţă că va suporta consecinţele.

„Vinerea trecută, am propus, în numele ALDE, partidelor și președintelui României un acord politic, prin care fiecare urma să se oblige să respecte verdictul urnelor din 11 decembrie. Am făcut o referire expresă la faptul că președintele României are obligația constituțională să numească drept candidat la funcția de prim-ministru persoana aleasă de partidul majoritar sau de coaliția majoritară formată în viitorul Parlament. Președintele Iohannis a etichetat propunerea mea drept „obraznicie politică”. Până azi, am evitat să dau o replică, pentru ca n-am știut dacă e doar o exprimare nefericită sau o stare de nervozitate, de moment, a președintelui. Azi, după ce președintele a declarat despre premierul Cioloș: „Recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să își declare măcar simpatia, sau adeziunea, sau preferința pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare… Atunci când dl. Cioloș consideră că trebuie să îmi spună că a luat o decizie sau că vrea să intre în vreun fel în această campanie electorală, va ști să mă anunțe”, am înțeles că indiferent de ce vor vota românii pe 11 decembrie, președintele îl va nominaliza tot pe membrul de atunci al PNL, Dacian Cioloș”, a comentat Tăriceanu.

Președintele este acuzat că s-a angajat într-o campanie electorală partizană.

”Doresc să subliniez că declarația de azi a președintelui României este un atac direct, brutal și imediat la democrație. Este limpede ca domnul președinte este parte a unui plan ocult împotriva poporului român și a libertăților câștigate la Revoluție. Îi atrag atenția domnului președinte, cu tot respectul datorat funcției sale, că își asumă o grea responsabilitate și consecințele care decurg de aici acum, când, într-un total dispreț față de Constituție, s-a angajat deschis într-o campanie electorală partizană”, precizează Tăriceanu într-un comunicat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *