Iohannis, la întâlnirea cu Nuland: În ultimul an multe lucruri s-au schimbat în bine, altele mai puţin

  • Adelina Mitrache
  • 18 ianuarie 2016
  • Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o, luni, la Palatul Cotroceni, pe asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, notând că a trecut un an de la ultima întâlnire, perioadă în care multe lucruri au evoluat în bine, însă altele „mai puţin”.

La întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi euroasiatice a venit însoţită de ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm. În debutul discuţiilor, şeful statului a afirmat că este „o plăcere” să o reîntâlnească pe Victoria Nuland şi să o primească, din nou, la Palatul Cotroceni.

„A trecut exact un an de când ne-am văzut ultima oară. Multe lucruri s-au schimbat între timp, unele în bine, altele mai puţin în bine, iar astăzi vom avea şansa să discutăm despre unele dintre ele”, a spus Klaus Iohannis.

Victoria Nuland a afirmat, la rândul ei, că se bucură să revină în România, în cadrul vizitei ei anuale din ianuarie, acesta fiind un prilej pentru a discuta „ca aliaţi” despre priorităţile comune. Mai mult, oficialul american a spus că a avut deja o serie de întâlniri cu autorităţile din România, care au decurs foarte bine. Ea s-a întâlnit duminică seara cu premierul Dacian Cioloş şi luni cu ministrul Apărării Mihnea Motoc.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *