Ultimele Știri

Iohannis la Chișinău: Este nevoie de voința politică pentru o justiție corectă

iohannis timofti

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că doar atunci când va exista voință politică dar și voința populației, instituțiile statului își vor face treaba, iar politicienii își vor respecta promisiunile făcută. 

„Este nevoie de două lucruri, de voința populară și voința politică. Dacă electoratul își dorește o reformare și o îmbunătățire a clasei politice, atunci o să vedeți că politicienii înțeleg că trebuie să schimbe ceva în abordare. Evident că este nevoie de voința politică pentru o justiție corectă. Totul depinde de politicieni”, a declarat Iohannis.

Liderul de la Cotroceni îi îndeamnă pe basarabeni să-i oblige pe politicieni să-și respecte promisiunile făcute, dacă vor ca fenomenul corupției să fie lichidat, iar instituțiile statului să fie funcționale. 

„Este un drum greu, dar sunt convins că este singurul drum ce trebuie urmat pentru a forma condiții pentru toată lumea. Aceste lucruri se pot face, am dovedit-o noi că acești pași se pot face. Vă recomand să-i obligați pe politicieni să facă același lucru și să ne urmeze pașii”, a subliniat Iohannis. 

„Am discutat despre beneficiile incontestabile ale integrării europeane. Am fost ambii de acord că prioritățile Republicii Moldova țin de continuarea reformelor cu impact asupra cetățenilor moldoveni. Implementarea măsurilor de convergență și modernizare care sunt prevăzute în Acordul de Asociere sunt pași concreți care vor demonstra acțiunile clasei politice de la Chișinău”, a mai adăugat președintele României.

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a asigurat pe Iohannis că Republica Moldova va rămâne fermă pe calea integrării europene, implementarea reformelor, Acordului de Asociere, lupta cu corupția, dezvoltarea economiei etc.

„Mizăm pe experiența prețioasă a României în calitate de stat al UE. Cu sprijinul României dorim realizarea unui spectru larg. Pe dimensiunea bilaterală avem mai multe proiecte din domeniul energetic, transport, medicină, educație etc. Sunt proiecte vitale ale Republicii Moldova”, a precizat Timofti. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*